Recensie: De regels van Floor- Geloof nooit je broer

Auteur: Marjon Hoffman

Illustraties: Georgien Overwater

Uitgeverij: Ploegsma

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 148

Genre: Leesboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Ieder hoofdstuk in dit boek start met een regel van Floor. Floor is een meisje en iedere keer als ze wat heeft meegemaakt er een regel aan vast plakt. Het zijn allerlei dagelijkse situaties die beschreven worden. Van het verzorgen van de kat bij de buren, een werkstuk over Ebola, karma wensen aan een jongen die enorm pest, het eten van niet-eetbare planten tot het inhuren van een interieurverzorgster en het opruimen van je kamer. De hoofdstukken zijn ongeveer 10 bladzijden per keer.cdbc25b8f0jpg

Mijn mening:
De verhalen zijn ontzettend herkenbaar en grappig. Maar in ieder verhaal zit ook een levensles. Iedere regel van Floor zet je wel aan het denken. Als je de regel leest weet je niet waar het verhaal naar toe gaat. Dit maakt je nieuwsgierig en na het lezen van het verhaal wil je de regel ook even teruglezen. Er wordt veel gesproken in de verhalen waardoor het net lijkt of je er zelf bij bent.
De televisieserie 'De regels van Floor' wordt door veel kinderen gekeken en daardoor voel je tijdens het lezen van het boek de sfeer van de verhalen.
Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf groep 6.

Wil je het boek aanschaffen?
www.kinderboeken.nl/boek/geloof-nooit-je-broer-de-regels-van-floor/

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van het boek.