Recensie: De Pinguïnsint en andere dierenklazen

Auteur: Edward van de Vendel
Illustraties: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Querido
Nederlandse uitgave: 2022
Aantal pagina's: 68
Genre: Sinterklaasboek
Thema's: Sinterklaas, dieren, eigenschappen
Kaft: Hardcover
Leeftijd: 7+

Inhoud:
Zal er in de dierenwereld ook een Sinterklaas bestaan? In dit boek vind je negen verhalen op rijm geschreven over dieren die Sinterklaas zijn. De Neushoornsint die de neushoornkinderen door de lucht laat vliegen, een Sinterhond die achter de Katsint gaat, de Pinguïnsint die last heeft van de opwarming van het klimaat, de Ekstersint met een dievenprobleem, de Mammoetsint en de uitgestorven dieren, het Sinterkuikentje die niet door zijn vader zou worden geaccepteerd, de Pietverkiezing, het Schaapsinterklaasje dat werd geschoren en de Sinterschildpad die erg traag was.
Bij ieder verhaal vind je illustraties.

4d9734524bjpg

Mijn mening:
De kaft van het boek nodigt door de kleurrijke illustratie meteen uit om het van binnen te bekijken. Het heeft een rustige lay-out waardoor iedere bladzijde een feestje is om te bekijken. Erg knap dat alle eigenschappen van de dieren terugkomen in het verhaal. Van grappig tot zielig. Er zitten genoeg onderwerpen in het boek. Zoals de opwarming van de aarde, niet geaccepteerd worden, het uitsterven van dieren, eigenschappen van dieren, eem X-factor voor de pieten.
De illustraties spreken erg aan door de felle kleuren. Je ziet heel duidelijk de emoties van de dieren waardoor de verhalen nog meer gaan leven.
Dit Sinterklaasboek is geschikt voor kinderen vanaf groep 3. Niet alle kinderen van deze leeftijd zullen alle verhaaltjes volledig snappen. Dat zal pas zijn vanaf groep 5.
Leuk om kinderen de opdracht te geven om een dier om te buigen naar Sinterklaas. Laat ze een tekening maken met een kort verhaaltje.

Beoordeling:

Ik wil uitgeverij Querido bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Het boek is te bestellen via:
www.singeluitgeverijen.nl/querido/boek/de-pinguinsint-en-andere-dierenklazen/