Recensie: De Griezelbus

Auteur: Paul van Loon
Illustraties: Kim Deokyeong
Uitgeverij: Leopold
Nederlandse uitgave: 2022
Gebaseerd op de Koreaanse comic editie: 2020
Aantal pagina's: 240
Genre: graphic novel
Thema's: griezelverhaal, fantasy
Kaft: Hardcover
Leeftijd: 9+

Inhoud:
Paul van Loon heeft in 2001 het boek De Griezelbus geschreven. Het boek is toen in heel veel talen vertaald, ook in Korea. Daarna verscheen de Griezelbus 1 er als graphic novel met prachtige tekening van Kim Deokyeong. Paul van Loon heeft bij de tekeningen helemaal opnieuw de verhalen verteld.
Het boek begint met een uitnodiging om mee te gaan in de griezelbus. Je wordt daarna meegenomen in zeven verhalen. In ieder verhaal komt er weer een andere hoofdpersoon naar voren die een griezelig avontuur meemaakt. Van kattengras dat uitgroeit tot monsterkruid en een bouwdoos waar een heel bijzonder skelet in zit. Op iedere bladzijde zijn de tekeningen overduidelijk aanwezig. De tekst is kort en krachtig.


202563b00cjpg

Mijn mening:
Het boek bevat voornamelijk beelden en weinig tekst. Kinderen die het leesplezier nog niet hebben kunnen vinden zullen dit boek heerlijk vinden. Je moet de tekst wel lezen om de beelden te kunnen begrijpen en dat maakt het boek hierdoor krachtig. Houd je ervan om je eigen fantasie te gebruiken dan is het beter om het originele deel te lezen. De illustraties zijn groot en soms best griezelig. Het heet niet voor niets De Griezelbus en dus mag je de beelden hierbij ook verwachten. Bij veel jongeren zijn de graphic novels populair en zal deze editie ook in de smaak vallen.
Mijn beoordeling:

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit griezelige boek.