Recensie: De gestolen schat

Auteur: Michel de Boer
Illustraties: Michel de Boer
Uitgeverij: Buddy Books
Jaar van uitgave: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 64
Genre: avontuur
Thema: een schat zoeken, vertrouwen
Leeftijd: zelf lezen vanaf 6 jaar
ISBN: 9789087821135

Jip en Jens zijn broertjes van elkaar en wonen samen met hun vader. Jens wil graag rijk worden. Jip denkt met hem mee en heeft een plan. Hij moet gewoon een schat vinden, maar Jens vindt dat maar een fantasieverhaal. Jens vindt het wel grappig om een schat te begraven met nepgeld en een briefje erbij met de tekst:
'Ga op zoek naar de schat. Je vindt hem bij het rode kruis. Heb je hem gevonden? Haal bij ons de sleutel op. Wij wonen hier.'
En zo gaan ze op pad. Maar als ze eenmaal aan het graven zijn stuiten ze op een geldkistje. Ze begraven op dezelfde plek hun schat en nemen het geldkistje mee naar huis, maar thuis krijgen ze het geldkistje niet open. En dan staan er ineens twee jongens in de poort. Ze zijn niet erg vriendelijk en eisen de sleutel van het geldkistje of van de schat? Welk verhaal zit hier nu achter? Van wie is dat geldkistje nu eigenlijk? Jip en Jens vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit.

20231115_103045jpg
Mijn mening:
Het boek heeft een mooi formaat, stevig papier. Dit leest erg prettig. Het heeft 12 hoofdstukken. De letters hebben een mooie grootte en het verhaal wordt afgewisseld met duidelijke kleurrijke illustraties. 
Het is een spannend verhaal en sluit zeker aan bij de belevingswereld van de kinderen. Door de interactie in het boek lijkt het net of je er als lezer zelf bij bent. Doordat er niet teveel personages in het verhaal zitten kun je het goed volgen. Er zitten ook behoorlijk wat grapjes in het verhaal.

'O, wil je rijk worden?' Jens knikt. 'Dan heb ik een goede tip voor jou.' Vol verwachting kijkt Jens naar zijn vader. Hij weet hoe ik rijk kan worden en gaat het mij nu vertellen! 'Dan moet je heel veel klusjes doen.' Papa grinnikt om zijn eigen slimheid. 

Een aanrader voor iedere bibliotheek. 
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Buddy Books bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.