Recensie: De geheime wereld van planten

Oorspronkelijke titel: The secret World of Plants
Auteur: Ben Hoare
Illustraties: Kaley McKean
Vertaling: Jan van den Berg
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgave in Nederland: 2023
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 191
Genre: natuur
Thema: planten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789401489508

Het boek start met een inhoudsopgave. Je ziet dan direct dat er een duidelijke opbouw in het boek zit.20230722_124807jpg
De inleiding begint met een mooie quote:
Zonder planten zou het leven 
zoals wij dat kennen niet bestaan.
De auteur Ben Hoare woont in Engeland en studeerde in 1996 af om vervolgens natuurhistorische boeken en tijdschriften te gaan schrijven. Hij vindt het belangrijk om de planeet te koesteren. Dit boek neemt je mee in de wereld van verbazingwekkende planten. Er wordt uitgelegd waar een plant groeit en waarom de plant nuttig is. 

Op iedere bladzijde vind je foto's en illustraties. Zo weet je precies hoe een plant, bloem of vrucht eruitziet. Van de maretak tot de pronkerwt....zoveel bijzondere indrukwekkende planten. 
Wist je bijvoorbeeld dat tijdens de Eerste Wereldoorlog er grote hoeveelheden veenmos werd verzameld om als verbandmiddel te gebruiken? En dat zeegras helpt bij het bestrijden van klimaatverandering doordat het koolstof opslaat in zijn bladeren en wortels?

20230721_1119222jpg

Dit boek krijgt zeker een plekje op de plank met informatieboeken. De kaft van het boek met de glimmende roze letters en kleurrijke illustraties nodigen uit om een kijkje in het boek te gaan nemen. De lay-out per bladzijde toont rustig en gestructureerd. De informatie is kort en in duidelijke taal geschreven. 
Je kunt de teksten goed gebruiken voor een Close-reading-les. 
Ik geef het boek een 7.
Wil je het aanschaffen? Klik hier
I
k wil uitgeverij Lannoo bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.