Recensie: Dagfrid- Het eigenwijze Vikingmeisje

Oorspronkelijke titel: Dagfrid- Des brioches sur les oreilles
Auteur: Agnès Mathieu-Daudé
Illustraties: Olivier Tallec
Uitgeverij: Ploegsma
Voor Nederlandse editie: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 135
Genre: avontuur
Thema: Vikingen, emancipatie
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789021685328

De kaft van het boek laat een boos meisje zien dat je recht in je ogen aankijkt. Ik was wel benieuwd wat de reden van haar boosheid was en begon meteen met lezen. Het boek bestaat uit drie delen waarin je meegenomen in het leven van het Vikingmeisje Dagfrid. In het eerste deel gaat ze op zoek naar een plek waar je iets anders kunt eten dan vis. In het tweede deel van het verhaal neemt ze het op tegen de verschillen tussen jongens en meisjes.  In het derde deel van het verhaal blijft Dagfrid aanhoudend vragen om een huisdier.

20240325_184510jpg
Ik vond het een grappig boek. Je krijgt een kijkje in het leven van de Vikingen vanuit de ogen van een eigenwijs meisje. Ze lost de problemen op een ludieke manier op waardoor je vaak moet grinniken tijdens het lezen. Dit boek zorgt ervoor dat het lezen over de geschiedenis van de Vikingtijd echt leuk en interessant kan zijn. Je wordt meegenomen in de gewoonten van de Vikingen. Vissen, koken, vlechten, naaien, plunderen, het geloof. De illustraties in het boek hebben humor. Ze zijn kleurrijk en een mooie afwisseling tijdens het lezen. 
Het boek past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2024, maar is uiteraard erg leuk om voor te lezen als je bezig bent met het thema Vikingen. 

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier