Recensie: Chillen in een hangmat

Auteurs: Paul van Loon, Ilona de Lange, Simone Arts, Maren Stoffels, Peter Nilsson, Myron van der Velden, Marcel Groenewegen, Michael Reefs, Angelique van Dam en Annet Jacobs
Illustraties: Micky Dirkzwager
Uitgeverij: Leopold
Uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 150
Genre: verhalen
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789025885694

Wat doe jij als je vakantie hebt? Ga je chillen in een hangmat of ga je juist op avontuur? In dit boek vind je tien afwisselende verhalen waarin kinderen allerlei avonturen beleven. Daniël en Suzina die een geheime boomhut hebben en erachter komen dat iemand anders ook gebruik maakt van de boomhut, Riley en Kate die in hun flat wel een heel bijzondere glijbaan maken, Merlijn en Dante die bij een enge buurvrouw terecht komen, Jeppe en Rowan gaan slapen in een verlaten huis, Gwen en Sterre een heldendaad verrichten, Noah, Ivo en Caro naar het pretpark Dapperland gaan, Sofia die haar ouders kan verkleinen, Kelvin en Zoë op zoek gaan naar een monster in de zee, Noa gaat bewijzen dat meisjes ook kunnen voetballen, Polle en Pim een prank willen uithalen.

20240601_164025 1jpg

"Chillen in een hangmat" is een boek met korte, afwisselende verhalen. De illustraties zijn een leuke aanvulling op de verhalen en maken het leesplezier compleet. Alle verhalen zijn geschikt voor kinderen van groep 5 en 6, waardoor het een ideaal boek is om voor te lezen in de klas.

Door de verschillende thema's is er voor ieder wat wils. Ik dacht eerst dat het alleen verhalen voor de zomer zouden zijn, maar dat is niet het geval. Je kunt dit boek op elk moment van het jaar lezen. De variëteit aan verhalen zorgt ervoor dat het boek nooit verveelt en altijd iets nieuws te bieden heeft.

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het recenseren van dit boek.
Wil je het aanschaffen? Klik hier