Recensie: Avonturen van een Roblox-ster

Auteur: Annet Jacobs
Illustraties: Leon Römer
Uitgeverij: Witte Leeuw
Nederlandse uitgave: 2024
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 88
Genre: avonturen
Thema: game, Roblox
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789493236967

Bink en zijn zusje Bobbie zijn gek op het computerspel Roblox. Zodra ze uit school zijn spelen ze samen het spel. Als hun avatars Nitro en Supra in het spel bij de burgemeester van Bloxbrugge op bezoek gaan mogen ze een doolhof bouwen. De planten groeien alleen niet erg hard. Ze besluiten om een upgrade te geven door groeiversnellers bij de planten te gooien. De planten groeien alleen zo hard dat de planten dol worden. Nitro en Supra worden het doolhof ingestuurd om uit te zoeken wat er aan de hand is. En dan gaat het mis. Ze duiken op in de echte wereld en willen het leven van Bink en Bobbie overnemen. Hoe zal dit aflopen?

20240506_193257jpg
De start van het boek was even lastig. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik zelf nog nooit Roblox heb gespeeld. Gelukkig had ik snel door dat de tekst in het paars in Roblox plaatsvindt en de zwarte tekst in de gewone wereld. Kinderen die de spelletjes binnen Roblox spelen zullen de termen snel herkennen en ervan genieten. Zo ook de chat-blokjes tijdens de game.
Bink en Bobby hebben gametijd en tijdens het verhaal krijg je hier een paar keer mee te maken. Als de gametijd voorbij is, worden ze uit het spel gegooid en moeten ze wachten tot de volgende dag. Goed dat Annet Jacobs hier aandacht aan heeft besteed. Kinderen ervaren zo dat het heel normaal is om niet te lang op scherm te zitten.
De illustraties sluiten goed aan bij de Roblox-wereld en het zal kinderen zeker aanspreken. 
De kaft gaf mij in eerste instantie het idee dat het een boek met veel geschreeuw zou zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Dit boek zet kinderen aan het lezen die van gamen houden. Twee vliegen in een klap!

Ik wil uitgeverij Witte Leeuw bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.
Wil je het ook aanschaffen? Klik hier