Recensie: Anansi de spin sterker dan olifant

Auteur: Iven Cudogham

Illustrator: Moldybyrd Studio

Uitgeverij: Gottmer

Nederlandse uitgave: 2020

Aantal bladzijden: 36

Genre: prentenboek/sprookjesboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 3+

Thematitel Kinderboekenweek 2022

Inhoud:
De verhalen van Anansi komen oorspronkelijk uit Ghana en zijn door de slavenhandel overgewaaid naar Amerika waar de verhalen deel uit gingen maken van de cultuur van onder andere Suriname en de Nederlandse Antillen. In alle verhalen van Anansi de spin is hij zijn tegenstanders steeds te slim af. Zo ook in dit verhaal.
Anansi wil graag de lekkerste bananen uit de hoogste boom. Tijdens het klimmen ziet hij mevrouw Walvis. Ze is haar zoon kwijt. Hij helpt haar met zoeken. Gelukkig is hij snel terecht. Als hij bijna bij de bananen is begint de boom te schudden. Olifant wil de bananen niet delen. Hij zegt dat hij de sterkste van het woud is. Dat vindt Anansi niet eerlijk. Snel bedenkt hij een plannetje en daagt olifant uit. Wie zal er winnen?

4082a93102jpg

 

Mijn mening:
Het boek ziet er door al zijn vrolijke kleuren erg aantrekkelijk uit. Sommige woorden zijn dikgedrukt waardoor je deze automatisch gaat benadrukken. Iedere bladzijde is een feestje en laat genoeg zien. Er staat een mooie boodschap op de laatste bladzijde: Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn en goed samenwerken!
Deze boodschap is mooi om te bespreken in de klas.

Thema's: anders zijn, vriendschap, slim zijn, behulpzaam, opscheppen, doorzetten

Beoordeling: