Kinderboekenrecensie: Aaron Terhaar, tekenaar

Auteur: Andrea Beaty

Illustraties: David Roberts

Vertaald door: Erward van de Vendel

Uitgeverij: Nieuwezijds

Jaar van uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 40

Genre: prentenboek

Kaft: hardcover

Leeftijd: 3+

Inhoud:
Aaron vindt het heerlijk om de hele dag in de tuin te tekenen en te luisteren naar een verhaal. Als hij vier is wil hij graag een eigen verhaal schrijven. Hiervoor moet je wel kunnen lezen. Aaron komt er snel achter dat dit best lastig is. Dit durft hij niet hardop te zeggen. Op een dag geeft de juf een opdracht om een verhaal te schrijven. Hij probeert het wel maar het lukt hem niet. Als hij het verhaal moet voorlezen in de klas vertelt hij een verhaal over de angsten, dat de kracht in hemzelf zit, dat schoonheid, kunst en liefde moed kunnen geven aan hen die met een vriendelijk hart willen leven. Aaron is heel bang dat de juf boos op hem wordt omdat hij niets op papier heeft staan. Hoe de juf reageert? Lees dit prachtige verhaal zelf maar!

Mijn mening:
Het is een prachtig prentenboek met een mooie boodschap! Het laat heel goed voelen hoe het is om dyslexie te hebben.
Ieder kind in het prentenboek is als een individu herkenbaar. Het jongetje in de rolstoel, met een hoorapparaat, verschillende nationaliteiten, klein en groot.


'We hebben allemaal onze eigen superkracht en onze eigen worstelingen! Dat maakt elk van ons uniek, mooi, sterk en van belang voor de wereld.'

Het lettertype is geschreven in een font dat speciaal is ontworpen voor mensen met dyslexie.
Een parel om voor te lezen in de klas! Dit boek verdient een ereplek in de boekenkast!

6ab583852bjpg