De zoektocht binnen Snappet

'We gaan met Snappet werken!' Nadat deze beslissing genomen is binnen je team begint de zoektocht. Gaan we allemaal de basistraining doen of gaan we het eerst gewoon maar proberen? Er zijn leerkrachten die het snel doorhebben en meteen doorpakken terwijl er ook leerkrachten zijn die de grootste moeite hebben om alles in een keer te begrijpen. Als je al een aantal jaren met Snappet werkt heb je ook gemerkt dat Snappet iedere keer het systeem aanpast en je dus moet schakelen en je plan moet bijstellen. Bespreek je dit iedere keer met je team? En kan iedereen deze veranderingen bijhouden?


Er komen tijdens mijn trainingen veel vragen omtrent het aflezen van alle data. De data binnen Snappet zorgt er vaak ook voor dat leerkrachten gaan twijfelen. Een leerling haalt alleen maar nullen en kan het doel niet meer halen. Wat nu? En wat doen we met leerlingen die alle doelen op niveau 5 scoort? Is Snappet wel toereikend genoeg. Wanneer laat je een leerling overstappen op een leerroute? Welke werkpakketten moet ik nu voor een leerling klaarzetten? Moeten we nu wel of niet toetsen? Het zijn wat vragen die laten zien dat het van belang is om Snappet te blijven bespreken. Worden deze besprekingen meegenomen in het jaarrooster? Plannen jullie ook ieder jaar een training zodat alle vernieuwingen besproken worden en het borgingsplan weer up-to-date wordt gemaakt?


Het is belangrijk dat alle collega's Snappet snappen. Het succes valt of staat met een goede implementatie . De juiste scholing of begeleiding is hier een wezenlijk onderdeel van. Binnen mijn trainingen en/of begeleiding is alles mogelijk. Omdat ik zelf nog voor de groep sta en een team begeleid zijn mijn trainingen na vijf jaar nog steeds praktisch. Ik neem van tevoren contact op en bespreek welke hulpvragen er mee moeten worden genomen in de training. Ik vind het belangrijk om in mijn trainingen te benadrukken dat Snappet een verwerkingsmiddel is en dat de effectieve instructie, het bewegend leren, de coöperatieve werkvormen of andere vormen niet vergeten moeten worden. Hoe je dat allemaal in balans houdt is een uitdaging en moet je met je hele team aangaan.

Benieuwd hoe een Snappettraining eruit kan zien? Neem vrijblijvend contact op.

/snappet/snappettraining-op-maat