Boekrecensie: Ontsnapt uit het slot

Auteur: Lydia Rood

Uitgeverij: Leopold

Jaar van uitgave: 2021
Kaft: softcover
Aantal bladzijden: 325
Genre: geschiedenisboek
Leeftijd: 13+
ISBN: 9789025882150

Inhoud:
Een roodharige jonge vrouw in een rode cape rijdend op een paard in een verlaten landschap. Vogels inheilspellend in de verte. Wat is hier gebeurd? Wie is die vrouw en waarom is zij in galop? De cover van dit nieuwe boek van Lydia Rood maakt nieuwsgierig.

De nog jonge Jorinde erft na de dood van haar vader het landgoed Rosande. De hertog van de streek waar het landgoed op staat, heeft zijn zinnen op Rosande gezet vanwege de strategische ligging. Er volgt een strijd tussen de troepen van de hertog en verschillende heren van landgoederen en steden in de streek. De broers vechten aan beide zijden.
Haar broers zijn bijna allemaal ridders, maar hebben allemaal een andere manier van leven. Angemar, de oudste is trouw aan de hertog. Woldemar, de tweede broer is een reizende ridder. Hildermar is koopman. Alchibar is ridder maar ook alchemist met Ingelbert als schildknaap, die liever dichter en minstreel wilt zijn. De jongste broer Hartger is een ridder op zek naar een goede zaak.
Kan Jorinde haar broers weer samen aan haar kant krijgen? En wat is het verhaal van de baby Bertram in dit geheel?

Mijn mening:
Het is een spannend boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Waan je in de tijd van de middeleeuwen, ga mee in de strijd en beleef dit mooi geschreven avontuur.

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van Leopold lezen: /leopold