Auteur: Little Dutch

Uitgeverij: Mercis Publishing

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 16

Genre: Kijkboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 2+

Inhoud:
In dit kijkboek leren kinderen heel veel dieren uit verschillende leefwerelden. Iedere wereld bevat twee bladzijden. De maat is groter dan het gemiddelde boek. De bladzijde zijn van karton. De werelden die voorbij komen zijn: huis, lucht, bos, boerderij, zee, jungle, pool, savanne. Er komen heel bekende dieren en minder bekende dieren aan bod. Onder ieder dier staat de naam van het dier.
Dit boek is een cadeautje voor iedere peuter/ kleuter!

Mijn mening:
Er zijn zachte kleuren gekozen waardoor het boek heel lief overkomt. Ieder dier heeft verschillende uitdrukkingen/ houdingen. De verhoudingen per dier kloppen. Je kunt ook bij ieder dier een verhaaltje verzinnen. Dit zal de woordenschat zeker vergroten. Je kunt het boek er iedere keer weer bijpakken en kleine opdrachtjes geven. Wat is het grootste/kleinste dier? Welke dieren hebben dezelfde kleur? Wat eet ieder dier? Zoek dieren met dezelfde vacht, enz.

Inhoud:
Wil je samen met je peuter de kerstboom versieren samen met Nijntje? In dit boek vind je 21 kerstboomhangers. Iedere bladzijde heeft een ander thema met verschillende hangers. Kerstballen, sterren, Nijntje zelf, cadeautjes, taartjes, vriendjes en familie. Je kunt de bladzijde eruit 'wippen' en onder de plaat vind je een andere illustratie. Het blijft steeds weer een verrassing. Iedere hanger heeft een gaatje. Touwtje erdoorheen en ophangen maar. Het is natuurlijk ook superleuk om gewoon met alle hangers te spelen, alle hangers eruit en weer terugleggen op de goede plaats. Zonder en met boek.

Met 'Nijntje versiert de kerstboom' is het dubbel kerstfeest!
Voorlezen, spelen, en puzzelen maar!

Auteur: Dick Bruna

Uitgeverij: Mercis b.v.

Jaar van uitgave: 2021

Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 12
Genre: flapjesboek
Leeftijd: 2+
ISBN: 9789056478834


Later als ik groot ben is een boekje waarbij kinderen actief bezig zijn met uitzoeken wat ze later willen worden.

Inhoud:

In het boekje vind je kinderen die aangeven waar ze van houden en wat ze later willen worden. Beroepen die aan bod komen zijn: dokter, muzikant, voetballer, kok, brandweerman, boer. Aan de linkerkant van de bladzijde word verteld waar het kindje van houdt: Ik zorg graag voor mensen. Aan de rechterkant: Later als ik groot ben ......werk ik in een ziekenhuis. Onder de flap: word ik dokter.

De simpele tekeningen zorgen voor eenvoud en kracht.


Het boekje is stevig en kan echt tegen een stootje. Doordat het beroep onder de flap zit word je nieuwsgierig om onder de flap te kijken. Na het lezen van het boekje is het een leuke activiteit om er een spelletje van te maken. Wie zit er onder de flap? Welke beroepen komen er nog meer voor in het ziekenhuis? Wie kan er een muzikant noemen? Wie vind je nog meer op een voetbalveld? Wie werken er nog meer in het restaurant? Wie werken er nog meer met dieren? Genoeg beroepen die je kunt benoemen. Erg leuk voor de jongste kleuters tijdens de Kinderboekenweek 2021.