Welkom

Wat leuk dat je mijn website bezoekt!
Je vindt hier allerlei idee├źn voor het basisonderwijs.
Neem gerust een kijkje!

Overige boekrecensies

Auteur: Edward van de Vendel &Ioanica Smeets

Uitgeverij: Nieuwezijds
Jaar van uitgave: 2021
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 275
Genre: schoolverhaal/stripverhaal/informatieboek
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789057125188


Inhoud:

De leerkrachten en leerlingen (24) van Groep 7 van De Rover Hoepsika School vinden dat de rekensommen meer over de belevingswereld van de kinderen moet gaan. Om dit te veranderen mag er iedere week een leerling een rekenvraag indienen. Ieder hoofdstuk start met het verhaal van de leerling en daarna volgt de rekenvraag die vervolgens m.b.v. een strip wordt toegelicht. Van verhoudingsproblemen, kansberekeningen, procenten, breuken, inhoudsmaten, enz. Het nut van het rekenen wordt in dit boek zeker duidelijk gemaakt. Na iedere strip is er een kopje 'Later'. Hierin komt er nog een interessant weetje van de schrijver.

De klas zelf maakt het hele jaar een hoop mee met elkaar. Ze leren elkaar veel beter kennen door het oplossen van de rekenvragen. Thema's die ook aan bod komen zijn: het milieu, scheiding van je ouders, vegetarisch zijn, verliefdheid, klimaatveranderingen, rijkdom.

Veel kinderen zullen de afwisseling in het boek fantastisch vinden. Het is wel een boek dat kinderen zelf moeten lezen vanwege de strips. Mogen leerlingen bij jou wel eens een rekenvraag indienen?


'Waarom kies ik in de supermarkt altijd de langzaamste rij? Hoe kies ik de snelste?'

'Aan welk soort korting heb je iets en aan welke niet?'

'Heb ik iets aan rekenen als ik beter wil leren goochelen?'

'Zijn ijsjes overal en altijd even koud?'

'Hoeveel slechter is het om met een vliegtuig te rezien dan met de trein? En hoeveel duurder is het? En hoeveel sneller?'