Leesactiviteiten


Als de leerlingen gelezen hebben in een eigen leesboek is het leuk om even na te praten over de bladzijden die gelezen zijn.

1. Dit format staat op het bord en in ieder groepje gooit er iemand met de dobbelsteen. De vraag die bij de dobbelsteen hoort wordt door iedere leerling in het groepje beantwoord. Dan gooit de volgende met de dobbelsteen.

2. Dit format staat op het bord en de leerkracht gooit met de dobbelsteen. In ieder groepje wordt dezelfde vraag beantwoord.

Boekdobbelen.pdf


Poster: Stapel op boeken

Poster stapel op boeken.pdf


Poster lezen

Hang deze poster in je school, bibiliotheek, klas.

poster lezen.pdf

De leesrol

Iedere leerling neemt op de eerste dag een chips-bus mee naar school. Ze krijgen het eerste format en gaan deze voorzien van naam en versieren. De bussen worden allemaal op een plek in de klas bewaard. Iedere keer als een leerling een boek uit heeft mag het een format kiezen om in te vullen. Ieder format heeft een plakrand. Als het tweede boek uit is wordt het gekozen en ingevulde format aan de vorige geplakt. Alle boeken die gelezen zijn worden op deze manier aan de leesrol geplakt.
Wat zal dit een mooie leesrol aan het einde van het schooljaar zijn. De leesrol gaat mee naar de volgende groep of mee naar huis en wordt voor altijd bewaard.

Leesrol.pdf


Aanvulling Leesrol.pdf

.


Boeken logboek

Bijhouden welke boeken je hebt gelezen?

Boeken logboek.pdf


Poster lezen

Wist je dit? Hang de poster in je school!

Lees poster.pdf

Groepslezen

Met deze kaartjes wordt het lezen zo leuk! Voordat je klassikaal gaat lezen gooit een leerling met de dobbelsteen of trekt een kaartje.

Groepslezen (1).pdf


Boekenknipkaart

Als je boek uit is mag je met een pons een knip in je boekenlegger zetten.

Boekenknipkaart.docx


Boekendate

Twee keer per jaar organiseren we een boekendate. Leerlingen gaan uit verschillende groepen met elkaar op boekendate.

Twee weken voordat de boekendate er is krijgen de leerlingen dit blad mee naar huis zodat ze zich kunnen voorbereiden. Dit is niet noodzakelijk maar de leerlingen geven aan dit wel prettig te vinden.

In de school hangen we overal de posters zodat het ook echt gaat leven!

Boekendate.pdf


Leeshapper

Knip de leeshapper uit en vouw het op de volgende manier:

www.youtube.com/watch?v=Hu0h3RbEJp4

De leerlingen hebben allemaal hun favoriete boek mee en gaan in tweetallen aan de slag met het happertje. Dit doen ze om de beurt.

Succes gegarandeerd!


Leeshapper.pdf