Handige tools

Leerlingen vinden het prachtig als je je les opstart of afsluit met een afwisselende werkvorm. Op deze pagina vind je verschillende digitale mogelijkheden:


Het werkt als volgt:

Je kiest een vragenset en een unieke spelmodus. Vervolgens wordt er een een code gegenereerd die spelers kunnen gebruiken om op hun eigen apparaat mee te doen aan het spel. Nadat het spel is begonnen, zullen spelers vragen beantwoorden om hen te helpen winnen. Dat is waar het plezier begint, want we bieden een verscheidenheid aan spellen om studenten betrokken en enthousiast te houden! www.blooket.com/

Beeldkraken.nl

Beeldkraken is een onderwijsproject met als doel om leerlingen beter om te leren gaan met de beeldcultuur waarin ze opgroeien. Steeds vaker blijkt dat jongeren niet goed kunnen kijken. Beeldkraken wil jongeren bewust maken van de invloed van beelden, wil ze kritisch leren kijken.

Aan de linkerkant zie je het woord Filters. Als je daarop klikt kun je het juiste niveau en het juiste tijdspad kiezen:

Niveau 1 is geschikt voor de groepen 6, 7 en 8.

Kies je bijvoorbeeld voor wereldoorlogen dan heb je verschillende modules en wordt met sterren de moeilijkheidsgraad aangegeven.


Bij iedere afbeelding heb je verwerkingsopdrachten en verdiepingsopdrachten die aansluiten bij de vakken geschiedenis, CKV, maatschappijleer of Nederlands.