Auteur: Tim van den Berg
Illustrator: Willem van den Oever
Uitgeverij: Condor

Jaar van uitgave: 2021

Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 181
Genre: leesboek
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789493189447

Inhoud:


Heb jij dat ook dat je soms zou willen dat je een andere keuze had moeten maken en dat je het even terug wilt draaien?
Finn moet op zaterdag de voetbalfinale spelen. De titel van het eerste hoofdstuk is dag 1. Op dag 1 komt Finn erachter dat zijn vriend Tobias , zoon van de burgemeester, ontvoerd gaat worden. Hij maakt op deze dag bepaalde keuzes waardoor het ook echt gebeurd. Het volgende hoofdstuk is dag 2. Finn wordt wakker en ziet dat hij een voetbalfinale moet spelen. Finn weet dat hij nu andere keuzes moet maken om de ontvoering te voorkomen. Helaas lukt dit op dag 2 ook niet. Zo komen er 5 dagen voorbij en iedere keer verandert het verhaal door de keuzes die Finn maakt.
Het is een spannend boek waarin het duidelijk wordt dat de keuzes die je maakt van invloed kunnen zijn op een ander. Als je van voetbal houdt is dit zeker een boek voor jou!


Auteur: Sarah Dees
Uitgeverij: Condor

Jaar van uitgave: 2021

Kaft: softcover
Aantal bladzijden: 192
Genre: Doeboek
Leeftijd: 8+
ISBN: 9789493189614

Inhoud:

Heb je ook ladingen legosteentjes in huis en wil je er iets anders mee bouwen, maar heb je geen inspiratie? Dit boek is eigenlijk een oefenboek waarmee je kunt beginnen creatief te zijn. Bij elk project krijg je stap voor stap te zien wat je moet doen. De instructies staan erbij om je te helpen, maar uiteindelijk is het doel van het boek om je te inspireren om zelf dingen uit te vinden. Als je de stenen uit het boek niet hebt, gebruik je gewoon andere steentjes. Misschien wordt het resultaat er alleen maar mooier van!

Je vindt hulp bij het bouwen van bewegende robots, mechanisch speelgoed, aparte apparaten, zelfgemaakte spellen. Van katapult tot een schaarlift, katrollen tot een raceauto.

Dit boek biedt in de klas een uitkomst. Kinderen weer aansporen om hun creativiteit in te zetten. Ik daag je uit!Auteur: Fatti Burke
In samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden

Uitgeverij: Condor
Jaar van uitgave: 2020

Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 40
Genre: informatieboek
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789492899972


Inhoud:

Vind je opzoekboeken leuk en wil je wat leren over de Romeinen? Dan is dit boek echt geschikt voor jou! Je maakt kennis met Tom en oma Bea. Tom krijgt een Romeinse munt van Hadrianus in zijn hand en swoesj......Tom wordt meegenomen in de Romeinse tijd. Op iedere bladzijde krijg je informatie over de Romeinse tijd en krijg je zoekodrachten die je beter laten inzoemen op de tekeningen. Op de laatste bladzijden van het boek vind je alle oplossingen van de zoekopdrachten. De illustraties laten vooral zien hoe het er in deze tijd aan toe ging. De tekst geeft een mooie aanvullig op de platen. Werk je in de klas met dit thema dan is dit boek zeker een aanvulling en zullen veel kinderen dit boek pakken en op een speelse manier meer te weten komen over dit thema.


Auteur: Max Brallier
Illustrator: Douglas Holgate

Uitgeverij: Condor

Jaar van uitgave: 2021
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 265
Genre: avonturenboek
Leeftijd: 9+
ISBN: 9789493189454


'Help me, Jack. Breng me deze wereld binnen, en je hoeft nooit meer iemand kwijt te raken. Je kunt een koning zijn. Maar als je ervoor kiest om me niet te helpen, dan raak je alles kwijt. Je vrienden zullen je verlaten. En als ik dan toch kom- dan vernietig ik hen ook.....'


Inhoud:

Dit is het derde deel van de serie De laatste helden op aarde.

Jack en zijn vrienden zijn de laatste helden op aarde. Althans dat denken ze totdat ze menselijk stemmen via de radio in de brandweerkazerne horen. Er moeten dus in plaats van zombies en monsters ook andere mensen op aarde zijn. Helaas stopt het geluid. Het signaal is te zwak en ze moeten terug naar de boomhut om het signaal te versterken. Als ze de radio aan de praat krijgen, kunnen ze weer contact maken met hun familie. Jack heeft geen ouders om naar terug te gaan en is bang dat hij alleen zal achterblijven. Hij wil zijn vrienden ervan overtuigen dat ze het met elkaar zo leuk hebben dat ze niet terug willen naar hun familie. Hij verzint allerlei leuke activiteiten, maar zijn vrienden blijven proberen om het signaal op te vangen. Ze ontmoeten de gevaarlijke Koning Griezel die Jack droom-visioenen kan laten zien. Hij maakt het ze wel erg moeilijk om een nieuw signaal op te vangen. Wil je weten of het uiteindelijk lukt?

Het is een spannend boek waar heel veel in gebeurd. Het verhaal wordt afgewisseld door veel plaatjes. Dit versterkt de spanning in het boek. Het belangrijkste thema in dit boek is vriendschap.


Auteur: Job van Gelder

Uitgeverij: Condor

Jaar van uitgave: 2021
Kaft: Hardcover
Aantal bladzijden: 32
Genre: prentenboek
Leeftijd: 4+
ISBN: 9789493189478

Later wil ik klein worden en weer bedenken wat ik later zou willen worden!

Inhoud:

Je kunt echt alles worden in dit boek. Van ridder, tot vreemde vogel, van astronaut tot iets, van heks tot plaatjesmaker, iets met dieren of een racer, nooit bang tot hartendief. Als je klein bent is alles nog mogelijk.

De gedichtjes zijn zo geschreven dat je vanzelf gaat fantaseren. En ook de illustraties zijn zo gemaakt dat je iedere bladzijde nooit gaat vervelen. Er zijn zoveel details te zien.

Dit boek krijgt echt een ereplekje op mijn plank!


Auteur: Matthew Syed

Illustrator: Toby Triumph
Uitgeverij: Condor
Vertaling: in Aksie v.o.f.
Jaar van uitgave: 2020
Aantal bladzijden: 157
Genre: Informatief
Leeftijd: 9+
ISBN: 9 789492 899873


Inhoud:
Matthew Syed (de schrijver van het boek) was ooit de beste Britse tafeltenniser. Hij deed zelfs mee aan de Olympische Spelen. Hoe hij zover is gekomen laat hij horen in dit boek. Hij begint het boek met twee jongens: G. Gewoon en G. Geweldig. Deze twee jongens worden in ieder hoofdstuk gebruikt als voorbeeld. Hoe je pad loopt als je te snel opgeeft (G. Gewoon) en welke mindset je nodig hebt als je G. Geweldig wilt zijn. In het boek krijg je allerlei tips en adviezen en laat je vooral weten dat iedereen die in het leven successen heeft behaald hier hard voor heeft moeten werken, heeft gefaald en moest doorzetten om verder te komen. Hij gebruikt hierbij ook voorbeelden van andere beroemdheden: Steve Jobs, Mozart, Rihanna, Lionel Messi & J.K. Rowling.

Mening:
Tijdens het lezen lijkt het net of Matthew tegen je praat en allerlei adviezen neemt. Veel voorbeelden die hij noemt zijn zo herkenbaar. De vaste mindset zit er voor veel mensen ingebakken. Moeilijk om dit om te buigen naar de groeimindset. Maar Matthew overtuigt je in zijn verhaal dat je dit steeds bewust moet doen. Geef nooit op! Durf risico's te nemen en leer van je fouten. En als je iemand iets bijzonders ziet doen bedenk dan altijd: 'Daar heeft hij hard voor geoefend!'
Dit boek ga ik in mijn klas promoten en alle tips zal ik vaak benoemen. Ik durf erom te wedden dat iedereen dit boek zal willen lezen!

'Jij kan dit (echt) is een boek dat je leert inzien dat je dromen echt uit kunnen komen!'