Welkom

Wat leuk dat je mijn website bezoekt!
Je vindt hier allerlei ideeën voor het basisonderwijs.
Neem gerust een kijkje!

Berichten:

Werkblad voor het nieuwe jaar

Na de kerstvakantie starten de zilveren weken. Hieronder wat tips die ik gevonden heb op School en veiligheid:

Algemene tips

 • Blik terug en kijk vooruit
  Wat vonden kinderen fijn in de groep de eerste helft van het schooljaar? Wat vonden ze moeilijk met elkaar? Wat willen ze graag anders de komende periode?
 • Herhaal de klassenregels
  Herhaal de klassenregels die je begin van het jaar met elkaar had afgesproken. Zijn er regels die niet meer nodig zijn of die jullie juist willen toevoegen?
 • Aandacht voor het wij-gevoel
  Blijf leerlingen aanspreken op de gezamenlijke verantwoordelijkheid: wij zijn een groep, wij helpen elkaar, wij zorgen voor elkaar. Denk ook activiteiten die dit wij-gevoel versterken. Zie suggesties bij de doe-tips.
 • Blijf praten met ouders
  Samenwerking met ouders is een continu proces. Neem ouders ook mee de Zilveren Weken in en biedt ook hen ruimte om terug te blikken en vooruit te kijken in het belang van het groepsproces.

Voor de eerste tip heb ik een werkblad gemaakt. Laat leerlingen dit bewaren in hun portfolio. Leuk voor later!

Werkblad is te vinden op /momenten-in-een-jaar/kerst

Meer berichten

Boekrecensie: De held van Fabel

Een fabelachtig kinderboek met een prachtig motto: Je bent de hoofdpersoon van je eigen verhaal. Ga niet achteroverleunen maar wees betrokken bij de wereld!

Meer berichten

Boekrecensie: Meneer papier knipt

Wat zou het handig zijn om alles wat je nodig hebt gewoon uit te kunnen knippen. In dit fantastische voorleesboek laat meneer Papier zien hoe hij dit doet!

Meer berichten

Boekrecensie: Mijn dikke vette Zombie goudvis 2

Auteur: Mo O'Hara

Vertaald door Anne Douqué

Uitgeverij: Moon

Jaar van uitgave: 2021

Aantal bladzijden: 176

Genre: leesboek

Leeftijd: 9+

ISBN: 9789048860449

Meer berichten

Bespreeklijst duo-collega

Aankomend schooljaar krijg ik een nieuwe duo naast mij en zullen er veel zaken moeten worden besproken. Niet alleen afspraken maar ook de routines in de groep zijn belangrijk om te bespreken. Ik heb een lijstje met bespreekpunten gemaakt zodat we zoveel mogelijk voor het schooljaar begint van elkaar weten hoe we het willen hebben. Misschien heb je zelf ook wat aan deze lijst. Heb je nog aanvullingen? Ik hoor het graag! Wil je deze lijst ook downloaden? /momenten-in-een-jaar/start-schooljaar

Meer berichten

Volg mij: