Welkom

Wat leuk dat je mijn website bezoekt!
Je vindt hier allerlei idee├źn voor het basisonderwijs.
Neem gerust een kijkje!

Berichten:

Breukenposters

Deze posters zijn handig om een tijd in je groep te hangen. Van breuken naar procenten, van procenten naar kommagetallen , van kommagetallen naar breuken. De poster laten dit in een oogopslag zien.

Wil je de posters gratis downloaden? Ga naar: /leren/breuken

Meer berichten

Boekrecensie: Ontsnapt uit het slot

Auteur: Lydia Rood

Uitgeverij: Leopold

Jaar van uitgave: 2021
Kaft: softcover
Aantal bladzijden: 325
Genre: geschiedenisboek
Leeftijd: 13+
ISBN: 9789025882150

Inhoud:
Een roodharige jonge vrouw in een rode cape rijdend op een paard in een verlaten landschap. Vogels inheilspellend in de verte. Wat is hier gebeurd? Wie is die vrouw en waarom is zij in galop? De cover van dit nieuwe boek van Lydia Rood maakt nieuwsgierig.

De nog jonge Jorinde erft na de dood van haar vader het landgoed Rosande. De hertog van de streek waar het landgoed op staat, heeft zijn zinnen op Rosande gezet vanwege de strategische ligging. Er volgt een strijd tussen de troepen van de hertog en verschillende heren van landgoederen en steden in de streek. De broers vechten aan beide zijden.
Haar broers zijn bijna allemaal ridders, maar hebben allemaal een andere manier van leven. Angemar, de oudste is trouw aan de hertog. Woldemar, de tweede broer is een reizende ridder. Hildermar is koopman. Alchibar is ridder maar ook alchemist met Ingelbert als schildknaap, die liever dichter en minstreel wilt zijn. De jongste broer Hartger is een ridder op zek naar een goede zaak.
Kan Jorinde haar broers weer samen aan haar kant krijgen? En wat is het verhaal van de baby Bertram in dit geheel?

Mijn mening:
Het is een spannend boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Waan je in de tijd van de middeleeuwen, ga mee in de strijd en beleef dit mooi geschreven avontuur.

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van Leopold lezen: /leopold


Meer berichten

Boekrecensie: Waterwerelden

Auteur: Alexander Kaufman

Illustraties: Mariana Rodrigues
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2021
Kaft: hardcover
Aantal bladzijden: 70
Genre: informatieboek
ISBN: 9789047713227

Inhoud:

Dit prachtig geïllustreerde boek laat ons kennismaken met verbijsterend mooie koraalriffen, rivierlandschappen van de Amazone, kelpwouden en een veelvoud aan onverwachte omgevingen zoals wadden, riviermondingen, drasgebieden en de mangroven. Dit alles wordt sterker bedreigd dan ooit. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat mensen zich gaan bekommeren om iets wat ze zelden zien?
Het boek begint met het uitleggen van de begrippen die horen bij het woord water. Zoutgehalte, dichtheid, lichtinval, stromingen, druk, golven, zuurgraad, getijde en zuurstofconcentratie.
Daarna neemt de schrijver je mee naar 15 verschillende watergebieden. Eerst wordt er uitgelegd waar je je bevind en welke problemen er in dit gebied zijn en daarna zie je welke dieren er in dit gebied leven en krijg je beknopte informatie per dier.

Mijn mening:
De illustraties zijn prachtig getekend. Ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden. Grote platen waar je veel op kunt ontdekken. Het is wel handig om er wereldkaart bij te houden zodat je weet waar je je bevindt. Mooi dat de illustraties als uitgangspunt zijn genomen en de tekst minder opvalt. Het uitgangspunt van de schrijver komt in ieder hoofdstuk naar voren: Ontdek de magie van de waterwerelden en help mee om ons gedrag te veranderen voordat het te laat is.
Dit boek verdient zeker een plekje in de boekenkast!

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het mogen recenseren van dit boek. Wil je meer recensies van de kinderboeken van Lemniscaat lezen: /lemniscaatMeer berichten

Boekrecensie: Ongewenst

Auteur: Marlies Slegers

Uitgeverij: Kluitman

Jaar van uitgave: 2021

Aantal bladzijden: 106

Aantal hoofdstukken: 19

Genre: young adult

Leeftijd: 13+


Inhoud:
Je bent een meisje van 16 jaar en komt erachter dat je zwanger bent van een jongen waar je het een tijd geleden al mee hebt uitgemaakt. Ga je het houden of laat je het weghalen? En hoe gaat je omgeving hierop reageren? Het overkomt Feline. Ze wil het kindje niet, ze wilt feesten, reizen, studeren en nog veel meer. Maar haar omgeving denkt hier anders over. Wat moet ze nu doen?

Mijn mening:
Dit boek neemt je mee in het leven van een puber die in een fractie de verkeerde keuze maakt en hierdoor voor het leven getekend is. Je krijgt als lezer echt een boodschap mee. Het verhaal wordt vanuit Feline verteld en ook de emoties worden goed verwoord. Hierdoor wil je doorlezen en weten welke keuze ze uiteindelijk maakt. De afsluiting van dit verhaal verwacht je niet waardoor je na het dichtklappen even blijft zitten en nadenkt over de keuze die je zelf zou maken. Dit boek moet zeker worden aangeraden op het VO.

Ik wil uitgeverij Kluitman bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Wil je meer recensies lezen van de boeken van uitgeverij Kluitman > /kluitman

Meer berichten

Snappet interventie

Snappet interventie

Als een leerling niet groeit ten op zichte van zichzelf is het belangrijk om de resultaten goed te analyseren. Dit is een van de onderdelen die naar voren komt tijdens mijn training: /snappet/snappet-training-analyseren-kun-je-leren.
Het is naar mijn idee belangrijk om je leerling hierbij te betrekken. Leg uit waarom je deze interventie doet, welke afspraken maak je met de leerling? Wanneer krijgt de leerling extra uitleg? Hoelang werkt een leerling aan een rekendomein? Wanneer zijn we tevreden? Betrek je ouders hierbij?
Dit formulier zou je kunnen helpen bij het bespreken van de analyse. Je kunt het hele formulier vinden onder:
/snappet/snappet-algemeen

Meer berichten

Volg mij: