Berichten:

Recensie: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Auteur: Ilona de Lange

Illustrator: Micky Dirkzwager

Uitgeverij: Leopold

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 147

Genre: Detective

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Ravi krijgt voor zijn verjaardag van zijn moeder kaartjes voor een voetbalwedstrijd. Hier is hij niet blij mee. Hij wil kaartjes voor Aquapark Atlantis! Zijn moeder wil absoluut niet dat hij daar naar toe gaat terwijl ze er bijna naast wonen. De vader van Ravi woont niet meer bij hun. Hij was de grote goochelaar Darius Rex en is op een dag zomaar vertrokken.
Zijn vriendin Jamila regelt wel kaartjes. Ze kunnen er alleen met een volwassene naar toe. Tante Adora, de tante van Jamila vinden ze wel bereid om mee te gaan. In het zwembad komen ze al gauw bij de mysterieuze glijbaan Pandora aan. Nadat Jamila is geweest gaat Ravi naar beneden. Als hij beneden komt is er paniek in het zwembad. Ravi is 20 minuten in de glijbaan geweest en Jamila en tante Adora waren in paniek. Wat is er tijdens die rit gebeurd? Het voelt voor Ravi allemaal erg vreemd. Hij wil het samen met Jamila gaan uitzoeken. Op een dag spijbelen ze en gaan samen naar het zwembad. Ravi voelt steeds druppels water op zijn hoofd. Het wordt allemaal steeds mysterieuzer. Waarom doet de baas van het zwembad zo vreemd? En wat heeft de vader van Ravi hier mee te maken?


Mijn mening:
Het is een spannend zwemavontuur met magie! De namen van de glijbanen hebben een verwijzing naar een bekend verhaal. Je wordt meegenomen in de wereld van de glijbanen. De een is nog magischer dan de ander. Het water bruist en ruist, bubbelt en spettert. De glijbanen worden goed omschreven waardoor het lijkt of je zelf in de glijbaan zit. Er zit een duidelijk begin-midden-eind in het verhaal. De illustraties zijn wat simpel getekend maar zijn wel functioneel in het boek.
Als je van zwembaden, glijbanen, goochelen en een beetje spanning houdt is dit boek zeker een aanrader!

Ik wil uitgeverij Leopold bedanken voor het mogen recenseren van dit magische boek.

Wil je het boek aanschaffen? www.kinderboeken.nl/boek/het-magische-zwemparadijs-met-de-verboden-glijbaan/



Meer berichten

Recensie: Boutje

Auteur: Mirjam Oldenhave

Illustrator: Rick de Haas

Uitgeverij: Ploegsma

Nederlandse uitgave: 2021

Aantal bladzijden: 160

Genre: Avonturenboek

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 6+

Inhoud:
Boutje en zijn vader Ed wonen in een huis op wielen. Ze worden overal weggestuurd. Op een dag vinden ze een goede plek bij een vuilnisbelt. Ze noemen het de rommelberg. Boutje vindt al snel een gouden beeldje. Hij begraaft het achter de rommelberg om het te bewaren voor Ed als hij jarig is. Tijdens het begraven komt hij in contact met Sisi. Zij woont achter het hek in een rijk villapark. Er is een klik tussen de twee. De volgende dag rijden er drie politiewagens het terrein op. Ze zijn op zoek naar het gouden beeldje. Als ze het gevonden hebben nemen ze Ed mee naar het bureau. Hij wordt verdacht van diefstal en komt in de gevangenis terecht. Boutje blijft alleen achter en wil Ed uit de gevangenis bevrijden. Dit doet hij met hulp van Sisi, het hondje Ali, Sjan de schoonmaker, Rambo de steenbok, de gevangene Kartof.
Zal het lukken om Ed uit de gevangenis te krijgen?


Mijn mening:
Het boek heeft wat weg van Otje van Annie M.G. Schmidt. Boutje en Ed zijn net als Otje en haar vader niet meer welkom. Dat maakt het boek niet minder leuk.
Je voelt de liefde tussen Boutje en vader Ed:
Ed: "We hebben een huis en we hebben elkaar. Wat wil een mens nog meer? Voor mijn part gaan we op de maan wonen."

Er worden veel onderwerpen besproken in het boek:
Duurzaamheid: Boutje is heel creatief en kan van afval mooie originele dingen maken. Je ziet de ontwerpen aan de zijkant van het verhaal terug. Kinderen kunnen hierdoor aangespoord worden om spullen te herbruiken:


Ook komt het verschil tussen rijk en arm veel naar voren. De ouders van Sisi zijn altijd aan het werk. Sisi kan alles krijgen en heeft iedere dag een oppas. Er hangen zelfs camera's in de tuin. Een mooi stukje uit het boek:
“Wat wil je liever zijn, arm of rijk?” vroeg Boutje.
Daar moest ze lang over nadenken. “Wat jij bent, dat wil ik zijn.”

De bladzijden van dit boek zijn van dikke kwaliteit en de illustraties zijn echt prachtig. Een boek vol liefde en avontuur. Een aanrader om voor te lezen voor kinderen van 6 jaar en ouder.
Dit kinderboek krijgt vijf sterren!

Ik wil uitgeverij Ploegsma bedanken voor het mogen recenseren van dit boek.

Wil je het boek aanschaffen?
www.kinderboeken.nl/boek/boutje-van-de-rommelberg/

Meer berichten

Recensie: Let goed op

Oorspronkelijke titel: Look Both Ways

Auteur: Jason Reynolds

Illustrator: Alex Nabaum

Uitgeverij: Condor

Nederlandse uitgave: 2021

Aantal bladzijden: 188

Genre: Realistisch

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 9+

Inhoud:
Tien verhalen van kinderen uit dezelfde klas. Wat gebeurt er als ze naar huis gaan met de schoolbus en vervolgens uitstappen? Ieder kind een eigen indrukwekkend verhaal. Thema's die onder andere aan bod komen zijn homofobie, angst voor honden, gescheiden ouders, overleden zus, klein/groot zijn, vriendschap, de dood van een familielid, eenzaamheid en autisme. Ieder hoofdstuk start met de straat waar de jongen of het meisje woont. Het zijn thema's die in iedere straat voorkomt, die je in iedere klas wel hebt zitten. Dit weten we vaak niet.....let goed op.


Mijn mening:
Ieder hoofdstuk zet je aan het denken. Het is zo geschreven dat je niet meteen door hebt welke kant het op gaat. In iedere klas heb je kinderen met een verhaal. Weet jij alle verhalen? De schrijver heeft dit boek geschreven omdat hij als kind geen boeken tegenkwam waar hij zichzelf in herkende. Hij heeft dit op een hele mooie manier gedaan. Er is altijd wel een verhaal waarin je misschien niet jezelf herkent maar wel een klasgenoot. De verhalen raken je.
De titel van het boek geeft een duidelijke boodschap. Let goed....jezelf, je familie, je klasgenoot.

Ik wil uitgeverij Condor bedanken voor het mogen recenseren van dit prachtige boek.

Wil je dit boek bestellen? Ga dan naar:
www.kinderboeken.nl/boek/let-goed-op/

Meer berichten

Recensie: Het leven van een Loser- Voltreffer

Oorspronkelijke titel: Diary of a Wimpy Kid- Big Shot

Auteur: Jeff Kinney

Illustrator: Jeff Kinney- Winpy Kid Inc.

Uitgeverij: De Fontein

Nederlandse uitgave: 2022

Aantal bladzijden: 223

Genre: Leesboek met humor

Kaft: Hardcover

Leeftijd: 8+

Inhoud:
Er zijn posters in de school opgehangen voor de sportdag. De klas die het toernooi wint krijgt een dag vrij van school. Dit wil iedereen wel winnen. Bram is niet goed in sport maar wil zijn team niet teleurstellen en gaat trainen. Helaas verliezen ze tijdens de sportdag. De moeder van Bram moedigt hem aan om een teamsport te gaan beoefenen. Bram kiest voor basketbal, maar of dat nu zo'n goed idee is.....


Mijn mening:
Wat een hilarisch boek is dit! Als je niet van sporten houdt zul je je zeker gaan herkennen in de gedachten van Bram. Het is lekker cynisch geschreven. De illustraties zorgen ervoor dat de grappen nog beter tot hun recht komen. Het zorgt voor een goede afwisseling. Vele kinderen zullen zich kunnen identificeren met Bram. Een moeder die aan het pushen is om haar zoon te laten sporten, liever sport kijken dan het zelf doen, geen enkele sport goed kan uitvoeren, het komt allemaal aan bod in dit boek. Tijdens het lezen zul je dan ook voortdurend aan het grinikken.

     


Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het mogen recenseren van dit recensie-exemplaar.

Wil je het boek bestellen?

www.uitgeverijdefontein.nl/het-leven-van-een-loser/


Meer berichten

Snappet feedback

Vanaf vandaag kun je als leerkracht bepalen of je leerlingen de rode streep en de minpunten te zien krijgen.
Hoe kun je dit uit/aanzetten?

Ga naar Instellingen:


Klik dan op Opgave Feedback:


Je hebt twee keuzes: optimaal of minimaal.


LET OP: De huidige, optimale feedback blijft het meest effectief voor de meeste leerlingen. Dit blijkt uit onderzoek van Snappet. Er wordt aangeraden om de minimale feedback alleen te activeren voor leerlingen die hier baat bij hebben en met de huidige feedback minder voortgang maken.

Wil je hier meer over lezen?

https://info.snappet.org/feedback-na-fout-antwoord/

Meer berichten

Volg mij: